Tuesday, May 30, 2017

Tukar ke U Mobile Hero Postpaid P70

May 30, 2017
Assalamualaikum dan Hai.

Sebelum ni Cik Renex ada tulis kat entri sebelum2 ni yang CR dah tukar telco. Sebelum tukar ke umobile CR menggunakan prepaid Celcom. Beli internet 10Gb untuk sebulan. Tapi CR ni seorang blogger tak tegar sangat, jadi kena selalu blogwalking makanya banyak dah guna data. belum lagi Facebook, Twitter, Whatsapp, dan Instagram. Instagram sebenarnya yang guna banyak data weh. Kan? Sebab nak loading gambar video bagai tu. Memang tak cukup 10GB. CR pernah langgan internet maxis jugak. Semuanya cepat habis data. Tak sampai tengah bulan, dapat sms best yang kita da guna internet 80% dari kuota yang ada. Stghessss jap.

P70 hero

Line internet di rumah CR jugak mempengaruhi nak tukar telco jugak sebabnya line celcom di rumah CR agak kureng sikit. Al Maklumlah, kawasan kampung kan. Ada tempat2 je yg ok dalam rumah tu. Bukan celcom je,semua line kureng sebenarnya. 😰

Hero postpaid

Jadi,lepas habis survey di google dan beberapa orang makanya CR mengambil keputusan nak tukar ke Umobile. Yang silap CR tak kekalkan nombor lama, g beli nombor baru. Haha. Bila da selesai proses baru teringat nape lah tak kekalkan no lama je. Adoiii. 😅😑

P70 hero

  • High speed internet : 15GB
  • Video-onz : 7GB
  • Roam-oaz : 5GB
  • Music-onz : UNLIMITED
  • App-onz : UNLIMITED
  • Call-onz : UNLIMITED


CR pilih plan postpaid Hero P70 ni. Faktor utama beli jugak sebab call free dan unlimited. Senang nak call ma. Iols xde boipren nak gayut2. Hikhik. Lagi satu unlimited data untuk online instagram, facebook,whatsapp, wechat dan macam2 lagi lah. Layan drama Strong Woman Do Bong Soon pun tak habis2 data.

P70 umobile

Ni balance utk data CR. So far ok lah sebab CR pakai umobile ni tak sampai sebulan lagi kan. Setakat ni memang puas hati lah. Kat rumah pun Ada tempat line G, E dan ada tempat tu H plus plus. 


Jadinya, bila dah tukar pelan ni makanya aktiviti blogwalking makin bertambah senang lah. Hihi. Ada masa tu tak sempat jugak blogwalking. Mohon ampun maaf kalau lambat berkunjung ke blog awak2. 


Thursday, May 25, 2017

Resepi mudah Puding Karamel - Lazada Ramadhan Raya Blogger Contest

May 25, 2017

Assalamualaikum dan Hai.


Sedar tak sedar,tinggal sehari lagi kita nak menyambut bulan Ramadhan kan. Sabtu ni inshaAllah kita akan mula berpuasa. Jadi,bagaimana persiapan menyambut bulan Ramadhan korang? CR pasti mesti semua teruja dengan kehadiran bulan ramadhan ni dari segi tak sabar nak berpuasa, solat terawikh, bangun sahur dan berbuka puasa bersama keluarga tersayang. Di laman Facebook pun dah ramai kawan-kawan share Resepi 30 hari berbuka puasa. Semua bersemangat lagi-lagi bab makanan. CR jenis tak memilih sangat makan, semua boleh makan. 😊

Lazada malaysia


Tuesday, May 16, 2017

Monday, May 15, 2017

Hadiah Top Commentor dari Blog Starlavenderluna

May 15, 2017
Assalamualaikum dan Hai.



Bulan ni ada rezeki dapat hadiah dari berblog. CR sejak akhir2 ni jarang sikit blogwalking. Line internet makin teruk. Dan akhirnya CR telah tukar telco lain. Nanti CR share CR tukar ke pelan mana ye. Sekarang ni CR nak ucapkan ribuan terima kasih pada Owner Blog Starlavenderluna , Sis Shikin sebab sudi bagi hadiah untuk blogger2 yang mengomen kat belog beliau. Tak sangka terpilih diantara yang bertuah.





Hadiah yang dapat. Suka. 😍❤❤❤


Cantik kan. CR dah lama tak membeli jam sebab dah terbiasa tak pakai jam. Dah dapat hadiah ni,kena pakai selalu la..hee

Terima kak, semoga akak dan keluarga dimurahkan rezeki. Semoga prhbangan kita sesama blogger makin erat dan kekal selamanya. Ada rezeki kita jumpa.

Klik Sini untuk ke Blog Kak Shikin | Blog Starlavenderluna. Kak shikin jugak adalah part time perawat urut terapi buang angin untuk muslimah. Boleh jenguk blog beliau untuk lebih lanjut okay.



**Lepas ni CR blogwalking ye. Bulan ni sibuk siapkan tempahan dari bycikrenex. Wish me luck!

Sunday, May 14, 2017

Hadiah Bantal HiasanFelt sempena Hari Ibu

May 14, 2017
Assalamualaikum dan Hai.

Selamat hari ibu
Ramai yang post tentang hari ibu hari ni kan. Hari-hari adalah hari ibu,cuma orang kata hari ini istimewa sedikit. Selamat Hari ibu untuk semua rakan blogger yang bergelar ibu, bakal bergelar ibu dan semua ibu.


Ya Allah ampunilah dosa-dosaku serta kedua ibubapaku serta kasihanilah mereka keduanya sebagaimana mereka memelihara dan mendidikku di masa kecil.

Untuk hari yang istimewa ni, CR hadiahkan bantal hiasan yang ada ucapan selamat hari ibu.
.
.
.
.
.
Hadiah hari ibu

Bantal hiasan dengan ucapan dari bycikrenex. 😊



#syurga itu di telapak kaki Ibu.
#taksempat nak blogwalking lagi

Wednesday, May 10, 2017

Blackmores Vital Shine | Iklan CPUV dari Nuffnang

May 10, 2017
Assalamualaikum dan Hai


Cpuv iklan
Alhamdulillah rezeki. Dapat iklan cpuv dari Nuffnang. Thanks nuffnang.

Nuffnang

Nuffnang macam taw2 pulak yang aku ada masalah rambut ni. Bila research kat website blackmores,memang bagus sangat produk ni untuk rambut. Kena cari dekat farmasi yang berdekatan ni.


Sebelum tu,meh CR sharekan maklumat berkenaan produk ni. Copy from website blackmores malaysia.

About

Vital Shine provides a combination of carefully selected nourishing ingredients – He Shou Wu (Fo-Ti), bamboo shoot extract, millet seed extract, white tea extract and sea buckthorn for maintaining healthy hair.

Features

Hair follicle cells experience high turnover. They require a good supply of nutrients and energy. A deficiency of several components may occur, such as vitamins, minerals, protein and essential fatty acids. This may lead to structural abnormalities, pigmentation changes, or hair loss


If you are experiencing signs below, it’s time for you to start taking Blackmores Vital Shine.

Premature greying
Dry hair
Brittle hair
Hair loss

Dosage

Take 1 bottle daily. Shake well before drinking. Best served chilled

Children under 12 years - Not recommended.

Cautions

Always read the label. Use only as directed.

If symptoms persist, see your healthcare practitioner.

Active Ingredient

Active ingredients per bottle
He Shou Wu (Fo-Ti)
✔Bamboo shoot extract
✔Millet seed extract
✔White tea
✔Sea Buckthorn

✔Blackmores Vital Shine is certified HALAL by the Taiwan Halal Integrity Development Association (THIDA), which is recognized as a halal certified body by JAKIM, Malaysia


Nampak iklan nuff,mohon klik ye





                                

Friday, May 5, 2017

Bantal burung Hantu untuk pemenang GA Elsa

May 05, 2017
Assalamualaikum dan Hai.

Giveaway

Sebenarnya Cik Renex jadi sponsor untuk Giveaway Blog Elsa yang dah berakhir lama dah. Awl bulan Mac. Cik Renex sponsor dua hadiah. Pertama bantal burung hantu dan yang kedua adalah topup. Topup dimenangi oleh blogger Mellya. Tahniah!

Dan untuk bantal burung hantu tu dimenangi oleh Blogger NieylaNadia dari blog SeindahCerita. Tahniah. Sebelum tu CR memang dan contact dia dan maklumkan dapat lambat sikit hadiah tu sebab busy nak siapkan tempahan2 lain dulu. Sori Nieyla sebab lambat sampai ye. Hehe. 

Nak tengok hadiahnya??
.
.
.
.
Tadaaaa
Owlie from bycikrenex. 
Size 7inci×6inci


.
.


Klik link ni untuk baca kat blog Nieyla.


Untuk blogger yang masih tak tahu lagi, CR ada buat bisnes kecil-kecilan menjual bantal hiasan , keychain , pinshawl, pencil case dan macam-macam lagi. Mana yang berkenan boleh terus direct contact details kat bawah ni yer.




Whatsapp : 
017 794 4891


"KEEP CALM AND SEW ON".
VISIT @bycikrenex UNTUK HADIAH YANG RARE

♡ Ohsem blogger ♡

♡ Blogger Pantai Timur ♡