Friday, September 4, 2015

Cik Renex ke Deerland

September 04, 2015
Hai bulan september.
Baru nak update.
Kisah lama yang lama berkurun tak hupdate². Raya baru ni kan aku sekeluarga pergi ke Kuala Gandah Lanchang tu. Dan setiap kali pergi sana selalu tak sempat singgah ke Deerland. Deerland dengan Kuala Gandah tu dekat je. Sebelum sampai ke tempat gajah tu,korang akan nampak simpang ke kanan menuju ke Deerland. Tak jauh mana pun.
Masa kami sampai tu nak hampir tutup sebenarnya tapi ramai je lagi datang lepas tu. Sebab musim cuti sekolah kan. Apa yang ada di Deerland? Nama pun deerland haruslah ada rusa. Hiks. Bayaran masuk untuk dewasa kalau tak silap RM6.00 kanak-kanak RM3.00 kot. Lupa lah. :'(
Masa masuk ke dalam Deerland ni korang akan melalui satu jalan yang disediakan. Masa tu akan jumpa la haiwan² seperti diatas ni sebelum berjumpa dengan rusa. Paling suka tengok ayam tu. Kacak. Hahaha. 





Masa ni tengah bagi rusa makan ubi kayu.*kalautaksilapdahlupa. Rusa masa ni semua hulurkan kepala kat tangan kita. Dan secara jujurnya,aku seriau dan seram masa nak bagi makan tu. Aku bagi sikit je yang selebihnya dak kecik ni yang bagikan. Hoho. Rusa kat sini banyak gak dan jinak. 

Dannnn yang paling best kat sni adalah
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.






Ada ularrrr. Yang kita boleh selfie bersama-sama. Tapi aku xde la nak selfie bagai letak kat leher ke. Hohoho. Tak berani weh. Walaupun ular ni memang pasifff je. 



.
.
.
Aku hanya mampu letak kat atas peha.belai-belai manja jer. Ahaks.
Abg lee je pegang kepala dia.

Ok lah dari takde kannnnn..





Kbai.

Monday, August 17, 2015

Kuala Gandah Lanchang .

August 17, 2015
Cerita lama sebenarnya yang ke Kuala Gandah ni. Kalau tak silap,raya ke lima kami sekeluarga ke sana. Tak jauh sangat pun dari Bera. Ikut highway exit lanchang tak sampai dua jam.
Aku dah banyak kali pergi ke Kuala Gandah ni. Abg Lee je la baru first time pergi. Kesian beliau. Hahahaha *gelakjahat . Sampai2 kena daftar dulu semua yang datang. Isi nama dan IC kemudiannya pihak sana akan bagi kita sticker pelawat. FREE sahaja yer melainkan korang nak mandi manda dengan gajah gajah tu. Tak pasti lak kena bayar berapa rm.



Ni kami bergambar ngan hencik gajah selepas dieorang ni wat persembahan. Cuak sebenarnya. Hahaha.


Aktiviti mandi manda dengan gajah. Selalunya orang luar yang teruja lebihnya nak mandi ngan gajah ni. Siap wat video lagi. Kalau suruh aku mandi ngan gajah, memang tak lah walaupun bagi aku berjuta-juta. Huhu

Masa kat sini kita boleh bagi makan kat gajah ni. Nanti ada gerai menjual tebu ngan kacang. Boleb la beli untuk gajah² ni sambil bergambar sakan ngan gajah ni. Huhu




Itu saja la nak cerita. Entri lepas ni cerita sal ke Deerland pulak k. Nantikan.

Friday, July 10, 2015

Obses dengan owl #part 1

July 10, 2015
Akhirnyaaa Cik Renex dapat jugak theme Owl untuk tab yang uzur ni.
Cantik takkk.. Aku memang obses gila dengan bentuk burung hantu. Banyak jugak da la koleksi burung hantu ni termasuk pin shawl, shawl, wallet. Hari tu kat instagram ade orang jual sticker owl, laju je aku belinya. Lepas tu sayang nak guna. Huu. Saje nak wat koleksi jer sebenarnya.

Korang obses dengan ape pulak?
Ni dia theme tab aku. Comel kannnnnnnn..



Ni lak dompet . Jumpa kat TF. Aku xpandang sangat brand2 ni. Asalkan cantik rembat terus. Hiks.



Thursday, May 14, 2015

Ke Kuantan lagi.

May 14, 2015
Assalamualaikum.
Selamat pagi.
Selamat datang bulan Mei.

Dari tajuk pun boleh tahu nak cerita mengenai apa kan. Minggu lepas, Cik Renex ke Kuantan. Bila letak gambar kat moment mula orang cakap. Ouh.dating yer? Aah, cik renex dating. Date dengan ma tersayang dan si mulut becok Cha. :) Sebenarnya lama dah nak g Kuantan sebab rindu dengan Pantai. So, kebetulan ada hal nak jumpa mak long,memang peluang yang terbaik untuk lepak² di pantai.
So.marilah Cbx kita bergerak ke kuantan. 




Bera ke Kuantan dalam 2 jam lebih je. Sampai² ke sana g rumah mak long dulu kat Taman Kubang Buaya. #tiadabuayaharapmaklum . Lama jugak lepak sana. Pas Asar baru gerak ke Teluk Chempedak. Hmm. Sampai2 ramainyaaaaa orang. Lupa yang pergi hari Ahad,memang confirm ramai orang. :)  



Hajat di hati nak singgah ke Beach market kat Taman Gelora tapi terkilan sebab nak masuk ke Taman Gelora  tu pun puas. Jalan jem. So patah balik lepak tepi sungai pahang. ESPLANADE KUANTAN ajerr. Tapi seronok la gak ,tercapai jugak hajat Cha nak main giant ballon tu. #yekenamagiantballon . Ngan cikrenex sekali join main. Hikssss..






Lepas ni kemana pulak?

Thursday, April 23, 2015

Ke Kuala Lipis ke kita

April 23, 2015
Haih entah bila la nak ada semangat satu hari satu post. Dah penghujung bulan April dah kan.
K lah. Cik Renex nak cerita yang baru² ni CR ke Kuala Lipis bagi menyertai satu kursus di Kem Bina Negara Kuala Lipis Pahang selama tiga hari dua malam.


Memang seronok pergi KBN ni walaupun pada awalnya rasa terpaksa nak g.hikss. Banyak pengalaman baru dan dapat kenal ramai kawan dari daerah² lain.

CR drive ke KBN Kuala Lipis sebab malas nak bas. Taw² je la kan,perempuan. Mesti banyak barang nak bawak. Haha. Lebih kurang 3 jam lebih gak la nak sampainya. First time g lipis ikot jalan Sg Jan tu selalu Benta. Thanks Nurul sebab tolong tnjukkan jalan ke Sg Jan tu. Muahh ciked.

Hmm.nak cerita tu je boleh tak. Lain kali CR sambung cerita lain.







Tuesday, March 24, 2015

Monday, March 23, 2015

Cik Renex Ke Zoo Johor.

March 23, 2015
Assalamualaikum. Lamanya tak hupdate belog. Ghindu pulak.*poyo. Untuk menghilangkan rindu menaip,marilah kita hupdate belog ni. Baiklah, Cik Renex nak bercerita pengalaman ke Zoo Johor. Musim² cuti sekolah ni kena la bawak si budak kecik tu tengok haiwan. Takkan nak bawak g Mall je kan. Takde life betul kan. Baik g tengok haiwan. Hahaha. 'Penyayang' betul mak ngah reen ni kan cha?
Zoo Johor ni aku rasa zoo termurah kemasukannya di Malaysia.Dewasa cuma RM2 dan kanak-kanak RM1 sahaja. Kawasannya tidak lah sebesar dan seluas Zoo Negara Malaysia ke Zoo Melaka.Tetapi tetap seronok untuk dilawati dan bawa si budak kecik mengenali haiwan-haiwan.
Banyak juga haiwan-haiwan dan spesis yang ada di Zoo Johor ini.Ada beberapa spesis burung kakaktua,monyet,chimpanzi, buaya,unta,singa, harimau,rusa,badak air,kura-kura dan macammm-macam lagi. Ada jugak spesis ular-ular seperti ular sawa batik dan ular tedung selar (King Cobra).Pendek kata, berbaloilah juga dengan harga tiketnya yang murah dan keseronokan untuk melihat haiwan-haiwan di Zoo Johor ini.
Selain tu ada Taman Arnab Zoo Johor jugak tapi macam tengah renovation je.so tak pergi la jengah. Taman Tasik Mini untuk sewaan ‘paddle boat’ bersama keluarga ngan kuda padi (pony horse)untuk tungangan kanak-kanak pun ada jugak.
Tapi nasib kami tak baik. Hari hujan pulak dah la lebat. Terpaksa la lupakan niat nak bagi unta makan dan menunggang kuda. Lain kali la yer kita pergi pulak.




So itu sahaja laporan Cik Renex ke Zoo Johor. Lain kali Cik Renex cerita ke Pandan Uptown JB lak.

Thursday, February 26, 2015

Meh follow InstaShop Cik Renex.

February 26, 2015
Assalamualaikum.

Siapa² yang ada Instagram tu mai la follow guwa punye InstaShop.

Tak kena bayar pun. Just klik Follow. Boleh tak kawan² semua??
Guwa sebenarnya ada menjual barangan dari kain felt. Contohnya keychain nama,carcharm, Bantal hiasan, bookmark,handmade makeup bag, dll. Untuk lebih lanjut boleh la terjah ke Instagram guwa tu yer.

Selain barang felt,guwa ade jual bubble talk atau orang panggil photostick. Ala yang trend sekarang tu. Kita tulis ayat contohnya 'Saya nak Kawen'. Haha.
Nak tengok contoh boleh g ke Instagram guwa yer. Search @bycikrenex @bycikrenex atau whatsApp je 0177944891 untuk sebarang pertanyaan.
Free COD untuk kawasan Bera, Temerloh dan Mentakab.


Tuesday, February 24, 2015

Happy Birthday!

February 24, 2015
Thank you, Allah, for giving me another year of life.
Thank you for all the people who remembered me by sending good wishes. (Especially about  'Jodoh')
Thank you for all the experience of this past year;
for times of success which will always be happy memories,
for times of failure which reminded me of my own weakness and of my need for you,
for times of joy when the sun was shining,
for times of sadness which drove me to you.


Forgive me
for the hours I wasted,
for the chances I failed to take,
for the opportunities I missed this past year.


Help me in the days ahead to make this the best year yet,
and through it to bring good credit to myself,
happiness and pride to my loved ones, and joy to you. Aminn.





#duapuluhenam
#18february1989
#cikrenexturns26

Tuesday, January 27, 2015

Telok Cempedak Kuantan

January 27, 2015
#throwback25012015

Kebiasaannya hujung minggu aku akan dipenuhi dengan aktiviti bersiar-siar. Sama ada ngan family aku atau rakan². Macam sabtu baru ni aku ke Carboot Sale Temerloh dengan my makcik Intan dan kawannya Zahirah. Cerita Carboot Sale tu nanti aku cerita lebih sikit sebab takde gambar. Kalau bercerita sekali dengan gambar baru seronok. Kan?

Ahad pulak,plan asal memang nak ke Kuantan. Tapi kena setel kemas2 rumah dulu baru boleh gerak. So pas zohor dalam kul 2.30 baru gerak ke Kuantan. Kau ghaser dalam setengah boleh sampai? Memang tak lah. Bera-Kuantan dalam 2jam, tu belum di campur dengan jalan jem, singgah RnR dll. Sampai² Kuantan pergi jenjalan Kuantan Parade. Cam biase ,tu la port yg aku paling sukaaa nak shopping or window shopping. :) Sebab apa KP, sebab selalu dieorg akan buka booth kat tengah2 KP tu so akan banyakkkkkk baju blouse jubah dress beg kasut yang akan dijual dengan harga yg murah. Hoho.
Okey lupakan shopping.

Port yang aku paling sukaa kat Kuantan ni adalah pantai Telok Cempedak. Duduklah lama mana pun aku tak kisah. Serius. Kita rasa tenanggg je bila tengok air laut.angin yang bertiup,tengok budak² main layang-layang. Cha main layang² jugak tapi aku malas nak melayan,biar die main sorang2. Haha.

"KEEP CALM AND SEW ON".
VISIT @bycikrenex UNTUK HADIAH YANG RARE

♡ Ohsem blogger ♡

♡ Blogger Pantai Timur ♡