Jari jemari memainkan peranan

July 26, 2011 C i k R e n e x 0 Comments



tadaa..lagi satu hasil kerja jari-jemariku.tak kemas sangat jahitan yang aku wat ni sebab aku wat benda ni tengah malam.nak bagi ke member aku tu esoknya.memang kelam kabut  la nak wat kan,mana nak cari idea,nak lakar,nak gunting,jahit n then bg benda tu kembong macam bantal.

tapi okay la,aku puas hati sebab dapat bagi something untuk dua orang member aku ni.nak bagi hadiah mahal-mahal aku tak mampu.ni je la yang aku mampu bagi.

Hope they like it.:))


kerepek-kalau aku jual benda alah ni laku tak?ada orang nak order tak??

0 komen:

Terima kasih sudi baca sampai habis dan komen. :)

Timba dan Perigi sama-sama cari :)

July 25, 2011 C i k R e n e x 0 Comments


ada seorang kawan aku cerita kat aku

aku tanya wat pe,die jawab-tadi on9 pastu terus offline sebab ada seorang gurl ni tanya kat dia macam ni.."awk xnak ke ambil no fon sy?"

bile aku bace msg tu,aku gelak sorang2.macam2 zaman sekarang ni.semua dah advanced,dulu mana ada perempuan berani tanya macam tu kan.selalu lelaki yang minta nombor dulu then perempuan tu pun kononnya play hard to get la kan.padahal dalam hati punya la nak bagi no fon kat lelaki.

tapi sekarang,istilah perigi cari timba or timba cari perigi dah tak penting.yang penting berani untuk memulakan sesuatu perhubungan.kalau masing-masing tunggu,sampai bila pun takkan bergerak.huhu

aku nak komen2 lebih pun tak tahu.:)

so.

Dear Akim,do you want to make stories with me?walaupun umur U lagi TER'kurang' dari I,I dont care,simply dont care.

HAHA.




0 komen:

Terima kasih sudi baca sampai habis dan komen. :)

percaya padaku -ungu

July 22, 2011 C i k R e n e x 2 Comments






Ungu |  Percaya Padaku

aku tak tahu apa yang ku rasakan
dalam hatiku saat pertama kali
lihat dirimu, melihatmu

seluruh tubuhku terpaku dan membisu
detak jantungku berdebar tak menentu
sepertinya aku tak ingin berlalu

berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku

ku berikan cintaku juga sayangku
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku

saat ku tahu kau akan pergi jauh
izinkan aku tuk selalu menantimu
untuk katakan ku ingin dirimu (ingin dirimu)

agar kau tahu betapa ku terlalu
mencintaimu aku akan menunggu
hingga dirimu kembali untukku

tolonglah aku bagaimana diriku
ungkapkan itu rasa yang membelenggu
dalam hatiku ku cinta padamu

berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku


suka gila dengar lagu ni.nak download la.:))

anda suka entry ni.sila tekan LIKE. TQ

2 komen:

Terima kasih sudi baca sampai habis dan komen. :)

jangan cuba cuba

July 19, 2011 C i k R e n e x 0 Comments


suka gila dengar lagu ni
tak percaya cuba dengar

"Jangan jangan cuba kau rayu
Jangan jangan cuba kau ganggu
Jangan jangan cuba lukai aku
Hanya sekadar nafsu

Jangan jangan cuba kau paksa
Jangan jangan cuba kau siksa
Jangan jangan cuba kau cinta aku
Hanya sekadar nafsu"


anda suka entry ni.sila tekan LIKE. TQ

0 komen:

Terima kasih sudi baca sampai habis dan komen. :)

Job Fair & Tiga

July 19, 2011 C i k R e n e x 2 Comments


Jumaat hari tu aku pergi Job Fair ni.Macam biasa,pameran2 kerjaya tapi vacant for chemistry field sangatlah kurang.*sigh.

Drop la resume mana yang patut n interview la mana yang sempat.tapi tetap kecewa..haishhhh


aku stle jelajah Job Fair dalam kul 2. bas aku jam 5 petang.ko bayangkan berapa lama aku nak tunggu bas.Bila nak tukar,tiket dah habis.memang dugaan.tapi okay jugak aku tunggu 3 jam.ada tiga benda penting berlaku..:)tiga jam tunggu tiga perkara berlaku

pertama-aku kenal ngan sorang gurl ni.dia pun nak balik temerloh jugak,tapi tiket die lagi la lambat.Jam 7pm.haha!aku kira naseb baik la kan.Nama dia Aini student Polisas,seorang yang friendly. nanti bila2 boleh lepak ngan die ble g Qtan.kami dah tukar2 no fon pun.advance kan.:))

kedua-jumpa kak Rahmah.akak ni sama kelas dengan aku masa bljar kat UTM.haish,tak sangka lak boleh jumpa akk kat Qtan kan.hehehe..die cakap aku da gemuk smpai dia da tak cam aku.haha!Kejam tu kak,,tapi memang sy da gemuk pun.hoho

ketiga-aku jumpa kawan baik aku yang lama dah tak jmpe.lebih kurang 1tahun lebih kot tak jumpa.Tak sangka die datang sebab malam before g Qtan de msg2 die,tapi dia cakap dia bz jumaat petang tu.tup tup,die call cakap ada kat mana.ingatkan die saje2 tanya ,tiba2 ada depan mata.haha.terkejut aku.memang best kezutan awak ni.:))walaupun rmbut awk tak pacak2 ag,awk still comey.. p/s-sy hepi dapat jumpa awk,terubat kerinduan.thanks awk:))


2 komen:

Terima kasih sudi baca sampai habis dan komen. :)

Suatu hari di perhentian bas

July 11, 2011 C i k R e n e x 3 Comments

suatu hari,aku duduk di perhentian bas menunggu ketibaan bas.aku memerhatikan orang,itu je yang aku mampu buat sebab sangat bosan menunggu bas yang dah dua jam tak bergerak2 lagi.sebelah aku ada seorang makcik dalam lingkungan umur 40an.aku senyum pada dia,dia pun senyum.aku memerhatikan dia seorang yang baik,dan tengah berada dalam keadaan lapar sebab dia tengah khusyuk sekali makan roti.:)


di sebelah kiri aku pula,ada tiga orang budak sekolah.berpakaian lengkap uniform sekolah.ketiga-tiga comel.yang seorang ni putih sangat,seorang lagi cantik dan seorang lagi nampak macam tomboy dan bertindik di bawah mulut.topik perbualan mereka;boyfriend,kawan2,cikgu. aku terdengar dieorang berkata,"kau tak kantoi ke tindik kat bawah mulut tu?" member die selamba je jwab,"cikgu ada aku letak la handplast.pandai2 la beb".

aku yang kat sebelah ni senyum je la..:)

kemudian,ada dua orang gadis yang sangat cantik berpakaian ala-ala orang KL dengan pakai wedgesnya mengheret beg beroda.baru balik dari KL kot.kehulu-hilir macam model.tak tahu motif mereka,mungkin takut ketinggalan bas.maybe-tapi last2 aku tengok dua orang ni pergi menghala ke tempat teksi.tak tahan panas menunggu bas rasanya.


disuatu sudut sana pulak ada sekumpulan remaja lelaki yang duduk lepak beramai2 sambil gelak2.tak tahu apa topik mereka,mungkin menceritakan hal awek cantik.maybe.


dan ada juga seorang lelaki yang merayau-rayau mencari apa pun tak diketahui.sekejap ke sana,sekejap ke sini.sekejap duduk sana,sekejap duduk sini.sekejap baring.aku yang duduk sorang2 mulai cuak sebab takut pada lelaki tersebut tapi still wat muka rilex.haha.kemudian aku nampak die mengambil bekas air yang orang tinggalkan,dan terus minum air lebihan tersebut.memang la bagus kan habiskan sisa makanan sebab membazir amalan syaitan kan.tapi agak-agak la kan.bekas orang tu.dari segi fizikal aku tengok dia dalam 30an,masih mampu berjalan normal.aku rasa dia takde masalah untuk cari kerja untuk dapatkan makanan.tak tahu ape masalahnye.mungkin ada penyakit,penyakit-malas ;|


dan disatu sudut,ada seorang lelaki.nampak macam pendiam dan pemalu:)))



anda suka entry ni.sila tekan LIKE. TQ

3 komen:

Terima kasih sudi baca sampai habis dan komen. :)

Lihat Hati dan Amalan Kamu

July 11, 2011 C i k R e n e x 4 Comments

Dari Abu Hurairah r.a katanya,Rasulullah SAW bersabda:

"Sesungguhnya Allah tidak memandang kepada para rupa kamu,juga tidak memandang kepada harta kamu.Akan tetapi Allah melihat kepada hati dan amalan kamu"

(Hadis sahih Riwayat Muslim)


credit-Majalah Dara.com.Edisi Julai.

anda suka entry ni.sila tekan LIKE. TQ

4 komen:

Terima kasih sudi baca sampai habis dan komen. :)