Friday, December 10, 2010

pada yang tengah bercinta tu,meh bace info ni..

December 10, 2010
hei hei.aku kembali mengupdate blog kesayanganku ini sambil ditemani jobmalaysia.aisshh..baik lah,hari ni aku nak share lagi something ngan korang yer..iaitu 5 fakta cinta yang perlu kamu-kamu tahu.lima je okay.bukan banyak pun.huhu,,


jom kita mulakan dengan fakta pertama,

"lelaki dikatakan lebih mudah terpengaruh dengan hubungan cinta cintun di dalam internet.so,no wonder la kan sekiranya kita nampak lelaki ni dengan senang hati menerima pelawaan gadis-gadis untuk bersembang.contohnya chating kat YM ke,facebook ke,myspace ke,,skype ke..kan?"


fakta kedua lak "jangan terkejut jika anda tahu sebenarnya gadis juga sebenarnya terdorong untuk memiliki lebih dari seorang kekasih,,huhu,bukan hanya lelaki je yang ada niat macam tu.."


fakta seterusnya adalah "seorang lelaki boleh jatuh cinta dengan gadis yang baru ditemuinya hanya dalam masa tiga minit" wah,sungguh HEBAT..patutla lelaki ramai yang propa..huhu,,nasib baik ada empat column untuk diisi kan..


fakta keempat adalah "lelaki memang tak suka mengingat tarikh-tarikh penting dalam hidup mereka even besday awek sendiri,,"so awek-awek jangan lah sentap lak bila dieorang tak ingat tarikh penting contohnya annversary ke,besday ke,,boleh je kan kita tlong ingatkan si lelaki trsebut.


fakta terakhir iaitu fakta kelima"kadang-kadang pasangan kita akan menipu atau berbohong spya dapat cover kesalahan yang mereka wat.." tipu sunat la kononya kan..tapi sebenarnya terus terang itu lagi baik bagi menjamin kesucian sesuatu perhubungan itu.cehwaah,,ayat tak leh blah kan..tapi serius k,jujur itu sangat penting bagi memastikan graf relationship kita always menaik jew,bukan graf menurun k..



k lah,itu aja,nanti aku share info lain lak ye.chow bedahh...:)


Thursday, December 9, 2010

jom bace info ni kawan2

December 09, 2010
mari2 sini kawan-kawan..cik renex nak share sesuatu info.info ni bukan cik renex cipta sendiri,tapi cik renex baca dalam majalah.credit to remaja;)

saja letak gambar ni.pic taken by him(si jejaka)


info pertama

"tahukah anda bahawa mata kita berkelip setiap hari puratanya adalah 144oo sehari"

wah.banyaknye la kan kita berkelip.korang pernah tak kira berapa kali mata berkelip..jom kita kira nak?hehee..satu dua tiga empat lima enam........14400.okay!cukup.huuu


info kedua

"percaya tak?secara puratanya mata kita berkelip sebanyak tujuh kali seminit semasa tengah menghadap komputer ke,laptop ke,notebook ke"
percya ke tak?jom try test..tapi aku da test,lebih dari tujuh kali ni..korang pun try laa..

info ketiga

"tahukah anda bahawa purata rambut diatas kepala kita adalah 100000 helai..banyak kannnnn??

ada sesiapa nak cuba buktikan info ni dengan mengira rambut sendiri sekarang??kalau ada yang dah pernah kira rmbut tu,tahniah aku ucapkan..tapi jangan la yang ada sehelai dua rambut je.eh!upin ada sehelai je rambut??cam mana..




itu sahaja la dari cik renex.info hari ni..

credit to - remaja!

lelaki period?tak logik kan?

December 09, 2010
hai hai blog.aku update ag.hujung tahun baru rajin update kan.kecian kat blog aku..hari ni aku nak cerita pasal haid.H-A-I-D.eh,ini bukan cerita yang memalukan atau lucah,,haid adalah perkara normal yang akan dialami oleh seorang perempuan yang dah akil baligh..kalau lelaki period tak logik kan..tu kes pelik bin ajaib..ghee...

okeylah.sebenarnya nak share sal haid.wanita-gadis-perempuan-anak dara- tahukah anda bila kita haid kita sebenarnya kehilangan banyak darah iaitu satu hingga dua auns.dua auns tu means suku hingga tiga suku cawan.darah yang keluar tu lak ada zat besi dan sel mati dan lendir.so thats why la bila kita period,kita cepat rasa penat sebab zat besi hilang..oooo..so bila kita tengah haid tu,makan banyak makanan yg ada zat besi .jangan gigit besi sudah la yee..huhu..

bila tengah period ni,perempuan ni cepat marah,so lelaki-lelaki kat luar ni jangan nak cari pasal ngan perempuan bila mereka tengah off day tu..tak pasal-pasal dapat cop bodyglove free kat pipi..


ada berapa MITOS sal haid/period ni.korang pernah dengar tak.meh cik renex nak share ape yang renex tau k.

PERTAMA
bila tengah period,kita tak boleh potong kuku..kalau TERpotong jugak kena simpan kuku tu,bila nak mandi wajib kena alirkan kuku tu masa tu.-betul ke??

KEDUA
bila tengah period,kita kena simpan rambut yang gugur.aduh,,rambut aku ni dah la banyak gugur,nak kutip2 la semua2 tu ea??betul ke??

KETIGA
bila tengah period,kita tidak boleh minum ais.kalau minum ais nanti darah akan keluar lagi banyak..betul ke??aku percaya kot yang nii..sbab dulu mase aku period aku perkena ABC,perghh,,mmg banyak keluar beb,,dengan sengugut lagi.lengkap pakej bila minum ais..huhu..

KEEMPAT
mitos keempat ni aku suka.orang dulu2 cakap,bila kita tengah period n then kita terKANTOI or terBOCOR or terNAMPAKkan darah kita kat seluar or baju,n then ada lelaki nampak,,lelaki tu akn jadi suami kita..huhu.,i loikee,,kalau akim af7 ternampk kat aku nye,so he'll be my husband ea?haha..


akim mase kat kluang parade:)



itu hanya mitos3 sahaja.jangan biarkan diri anda diselubungi misteri.

k lah.itu ajaaa,,cik renex nak off da.chow bedaahhh(pinjam jap ye KAK B-trademark KAK B,dj suria fm)


Thursday, May 6, 2010

teletubies sangat comel..;)

May 06, 2010

TELETUBIES.comel kan budak empat orang ni.dulu aku suka tengok cartoon ni.sangat2 comel teletubies ni.

Dipsy yang warna hijau
Tinky Winky yang warna ungu
Laa-Laa yang kuning
 Po yang merah
 
 
dan of course aku paling suka warna merah tu..sangat comel.dia paling kecil.suara dia pun best gak.hehe.cartoon ni start tahun 1997 asenya.aku pun da lupa.walaupun mereka2 ni takde suara sangat tapi cartoon ni tetap best sebab mereka comel .so itu da cukup utk wat aku tengok cerita ni..

tapi sekarang da takde cerita ni.bila la cerita ni ada ulangan kan..hehehe..;)



Sunday, April 18, 2010

15 Tanda2 Masalah Mental ;)

April 18, 2010


Hari ni aku nak share dgn kamu semua tentang tanda2 masalah mental.huhu.mental ni macam masalah perasaan la kan.tol ke?layann je la.kadang2 kita tak sedar pun kita ada masalah mental kan.kadang2 orang lain yang boleh perasan kita ni ada masalah mental.so untuk2 siapa yang nak tahu samada dia ada masalah mental ke tidak,jom kita tengok2 tanda2 orang ada masalah mental ni..mari kita terjah apakah tanda2 nya :



Pertama: Anda sentiasa menghadapi masalah untuk bangun tidur. kalau da tidur tu,memang tak ingat dunia kan.walaupun alarm da bunyi paling kuat pun still tak leh nak bangun tidur kan.makin lena ada lah kan.nak nak,kalau alarm bunyi lagu best..huuu.


                                              

Kedua: Tengkuk anda sentiasa merasa sakit dan susah untuk memusingkan kepala.sampaikan g kelas pun jalan dengan kepala yang senget..hehe



Ketiga: Rambut anda sentiasa kusut masai setelah mandi dan menggunakan syampu terbaik.macam gmbar kat bawah ni.tapi still macho lak kucing ni walaupun serabai2..heee..



Keempat: Kepala anda sentiasa merasa pening dan seperti berada di awang-awangan..macam di awan biru..:)



Kelima: Berat badan anda terus meningkat dengan mendadak walau pun telah berusaha keras untuk mengurangkan berat.walaupun makan KFC or McD hanya sebulan sekali..berat badan still naik.cam ne tu.


Keenam: Anda sentiasa merasa letih yang amat sangat dan sentiasa mengeliat.rasa macam malas je nak kerja kan


Ketujuh: Anda sentiasa merasa fikiran terlalu sempit.bukan la sempit macam movie adnan sempit tu.huhu



Kelapan: Anda sentiasa merasa diri anda terlalu kecil dan selalu dipermainkan.ish ish ish...



Kesembilan: Boss or lecturer sentiasa marah dengan anda.ada je yang tak kena padahal kerja kita da betul da..nasib badannn..

(p/s : tak suka pic atas ni..kecian kucing tu...)


Kesepuluh: Anda sentiasa basah kuyup ketika keluar makan tengahari walaupun berpayung bagai..



Kesebelas: Anda sentiasa dan selalu merasa penat yang amat sangat.sangat2 penat...



Keduabelas: Anda sentiasa merasa diri tersepit.macam rasa nak jerit pun ada kan..



Ketigabelas: Anda sentiasa merasa kehadiran tetamu asing..



Keempatbelas: Anda sentiasa merasa seperti hendak demam dan selsema serta kepala merasa panas




Kelimabelas: ANDA SENTIASA MERASA  KESEORANGAN DAN MERASA AMAT TAKUT....... ..... SEPERTI ADA SESEORANG BERADA DI DALAM RUMAH.......HE...HE..HE




huhu.itu sahaja tanda2 nya.aku rasa macam ada je tanda2 tu kat diri aku.adoiii..kena berubah ni..tak mahu ada masalah mental..heee..:)



Saturday, April 17, 2010

Al-Fatihah untuk arwah achik..

April 17, 2010


al fatihah untuk arwah achik spin
tak sangka sangat
sedih bila dapat tahu..
baru je cerita sal arwah kat blog..
kehilangan arwah benar2 bagi kesan kat aku
sebab aku membesar dengan lagu dia
lagu dia dengan nana
telemovie dia dengan nana n syura
sangat2 rasa kehilangan
al-fatihah untuk arwah..





Tuesday, April 13, 2010

masih ingatkah anda dengan new boyz, q-face, boboy , spin ?? =]

April 13, 2010

salam.sekarang ni tengah dengar lagu sambil online.kononya nak study tapi tertaip www.blogger.com.heh!aku tengah layan lagu lama2 ni.memang layannnn habis.time aku muda2 dulu.ceh,macam da tua je kan sekarang.hehe..masa aku sekolah2 dulu aku suka layan lagu jiwang2..hehehe.mari sini aku sharekan antara artis yang aku suka adalah:

1] newboyz
time newboyz keluar aku rasa lagu first yang popular "sejarah mungkin berulang"..memang layan la kan lagu tu..aku suka gak lagu "lukamu lukaku jua" , "meraung"..pas tu banyak la lagi..hee.tomok pun da glamer sekrang kan..

2]Q-Face


group ni pun aku suka.aku and akak aku suka group ni.kalau beli majalah mangga siap gunting lagi gmbr Q-face ni n then tampal kat dinding la..dalam buku la..hehehe..pas tu Q-face tukar jadi Antz lak kan..still layann jugak..hehe..lagu yang aku paling suka n still ada dlm laptop ni lagu "izinkanlah"..best2..tapi group ni da tak de da..yg aktif lagi just fairuz..fairuz aktif ngn teater jugak.aku da follow blog dia and da add dia kat facebook.dapat facebook die pun kebetulan sebab aku add kawan sama praktikal ngan aku kat JBA temerloh,ahmad bakhtiar..pas tu nampak muka fairuz dalam album BAd..ape lagiii..terus add..hehehe..semangat tak??try cari NOH kat facebook,tapi tidak jumpa pun...huuu

3]BOBoY
boboy pun best..tapi macam da tak wujud da band ni..maybe semua da berpecah kan and da smbung belajar or da keje kan..lagu boboy yang aku suka "episod cinta"..memang besttt...

4] SPIn


ha..spin aku paling sukaaaa.lagu spin bnyk dalam laptop ni haaaa.aku suka lagu "dimana janjimu dulu"..huhu..semua lagu spin aku suka weh..



kalau terkenang balik zaman dulu2 seronok kan.lagu dulu ngan lagu sekarang bnyak beza.sekrang pun da banyak band indie.aku pun layannn band2 indie especially band COUPLE,MUH,BUnkface n of cos YUNA..hehe..bnyk lagi yg aku suka..nanti2 la masuk dalam list lak kan.nanti aku share lagu duet and telemovie pe yang aku suka tengok..hee..nantikan...


sekarang mahu study consumer.itupun kalau mata ku ini mengizinkan.wahai semangat!!datangla kau kembali ke badan aku.aku da hilang semangat ni..

Saturday, February 20, 2010

rambut aku perlukan ubat..huuu..

February 20, 2010


salam.hoi!da hari sabtu.cuti da nak abis da la!lupakan hal cuti.sekarang nak cakap hal rambut.kita tahu kan,rambut adalah bnda penting dalam hidup kita.kita akan jaga rambut kita leklok.kita akan syampoo rambut kita spya sntiasa wangi.ade ke orang yang xsayang rmbut die?cnfrm2 la tak kan basuh or syampoo rambut dia bertahun2 kan..yakkss..

tapi masalahnya,rambut aku sekarang da makin bertambah2 kegugurannya.bukan keguguran kandungan yer.tu da maksud lain da.huuu.ni keguguran rambut yang semakin bermahajarela kat kepala aku sekarang ni.rambut yang dulu lebat kini makin nipis.risau gila weeh.

so aku g google petua2 konon2 nak elak rambut gugur la kan.mana syampoo yang terbaik utk kurangkan masalah keguguran ni kan.xbanyak pun aku dpat survey kat google sbb line beruk kesayangan aku ni amat la slow macam siput babi.siput babi pun laju kot dari berukband ni.sabar je la..aihh..

antara2 tips or petua2 nya ,,,jeng jeng jeng...!

"Caranya adalah dapatkan daun lidah buaya, ambil lendirnya sahaja. Kemudian campurkan lendir daun lidah buaya ini bersama dengan bunga raya putih dan juga daun bunga tersebut. Ketiga-tiga bahan ini dimasukkan ke dalam blender dan blend menggunakan sedikit air (sedikit sahaja). Setelah itu sapukan ramuan yang telah siap tadi ke akar rambut anda. Pastikan ia kena pada seluruh kulit kepala. Biarkan selama lebih kurang 30 minit, kemudian mandi dan bilaslah rambut anda seperti biasa." dari BEBAS 

"Ambil beberapa biji buah keras dan bakar sehingga bewarna kekuningan.Tumbuk buah tadi sehingga hancur dan campurkan dengan minyak kelapa.Pada setiap pagi, sebelum mandi sapukan bahan tadi pada rambut dan biarkan selama 30 minit.Cuci rambut seperti biasa.Amalkan dua kali seminggu. Insya-Allah anda akan nampak perubahannya." dari blogpakarhowto

"Untuk mengatasi masalah ini, banyak petua yang boleh diamalkan. Antara petua yang popular adalah dengan menggunakan santan kelapa. Caranya adalah, ambil pati santan dan lumurkan di atas kepala. Balut dengan tuala yang bersih. Sebaiknya biarkan pati santan itu semalam di atas kepala. Amalkan petua ini seminggu sekali. Selain elok untuk mengatasi masalah rambut gugur ia juga amat sesuai untuk melebatkan rambut.

Antara petua yang baik untuk mengelakkan rambut gugur adalah dengan meletakkan daun bunga raya yang telah diramas. Lendir daripada pokok bunga raya dipercayai dapat menyuburkan akar rambut." dari petuamelayu


huu..banyak gak petua2 dia.cuma depend kat kita je samada nak try atau tidak kan..huu..nanti2 aku try..sekarang ni simpan dalam otak dulu petua ni.huuu.korang doakan la masalah keguguran rambut aku ni tak bertambah kronik yer..oh ya..aku suka rambut macam ni..nia ramadhani aka bawang merah..hee..suka rambut macam tu...


"KEEP CALM AND SEW ON".
VISIT @bycikrenex UNTUK HADIAH YANG RARE

♡ Ohsem blogger ♡

♡ Blogger Pantai Timur ♡