Monday, May 21, 2018

Sempena bulan Ramadhan yang mulia ini kita digalakkan untuk melakukan amal kebaikan dan kerja-kerja kebajikan. Sabda Rasulullah SAW, “Apabila tiba malam pertama bulan Ramadhan seruan (dari langit) menyeru : Wahai orang yang ini berbuat kebajikan teruskanlah (mara berbuat kebajikan)” Maka sesungguhnya bertuahlah kita kerana berpeluang untuk mengimarahkan bulan yang penuh barakah ini dengan berbuat amal kebaikan.

Ancasa Royale Pekan Pahang tidak ketinggalan juga dalam membuat amal kebaikan. Pada 19 Mei 2018 baru ini, majlis berbuka puasa dan pemberian sumbangan kepada 50 orang Anak Yatim dan Asnaf dari SK Sri Maulana telah berlangsung dengan  suasana meriah dan penuh keinsafan.Majlis berbuka puasa diadakan di Saffrin Brasserie Ancasa Royale Pekan.




Sebelum majlis berbuka puasa, warga kerja Ancasa Royale Pekan,Pahang berganding bahu memasak bubur lambuk untuk diagihkan kepada 500 orang penduduk daerah sekitar Pekan serta pelanggan setia yang sentiasa menyokong Ancasa Royale Pekan sejak dari penubuhan sehingga hari ini.

Buffet Ramadan Kampung Boy Ancasa Royale Pekan Pahang

Ketua Pegawai Operasi Kumpulan Pengurusan Aset UDA, YBhg Datuk Tajuddin Mohamed dan diiringi oleh Naib Presiden Kanan, Bahagian Hospitaliti iaitu Encik Shah Azman Khan serta Pengurusan Kanan Ancasa Hotel telah menyampaikan sumbangan berupa duit dan baju raya kepada mereka. Pada masa yang sama juga, mereka juga menerima sumbangan daripada ADABI untuk kegunaan anak-anak yatim sepanjang bulan ramadan.


Buffet Ramadan Kampung Boy Ancasa Royale Pekan Pahang


Menurut Encik Shah Azam, "Konsep memberi dan bersedekah patut diterapkan secara konsisten bukan sahaja pada bulan Ramadan bahkan pada bulan-bulan lain juga kerana amalan bersedekah dapat meningkatkan nilai-nilai murni peribadi kita di samping mempererat kemesraan di kalangan masyarakat tanpa mengira taraf dan darjat " ujar beliau.

Bila tiba masa berbuka puasa, tetamu yang hadir dapat merasa pelbagai hidangan yang enak yang berkonsepkan 'Kampung Boy' yang pastinya akan menggamit memori nostalgia zaman kanak-kanak sewaktu di kampung halaman serta melepaskan kerinduan dengan masakan bonda.

Disini CR kongsikan beberapa menu dari Buffet Ramadan Ancasa Royale Pekan ni. Banyak sangat makanan yang disediakn sehingga tak tahu nak mula dari mana berbukanya. hee


Buffet Ramadan Kampung Boy Ancasa Royale Pekan Pahang
Aneka manisan yang pasti membuat kita ingin merasa semuanya.

Buffet Ramadan Kampung Boy Ancasa Royale Pekan Pahang

Buffet Ramadan Kampung Boy Ancasa Royale Pekan Pahang

Buffet Ramadan Kampung Boy Ancasa Royale Pekan Pahang

Ancasa Royale Pekan Pahang
Kegemaran Cik Renex. Kambing Golek

Ancasa Royale Pekan Pahang
Murtabak yang menggodaaaa sungguh

Buffet Ramadan Kampung Boy Ancasa Royale Pekan Pahang
Aneka Mee

Buffet Ramadan Kampung Boy Ancasa Royale Pekan Pahang
Roti yang boleh dimakan dengan sup kambing

Buffet Ramadan Kampung Boy Ancasa Royale Pekan Pahang
Shell out dia memang terbaikkkk. Kuah dia sangat sedap.

Buffet Ramadan Kampung Boy Ancasa Royale Pekan Pahang
Bersama dengan sebahagian daripada Blogger yang turut hadir memeriahkan.
Dari Kiri : Zaza, K.Ida, PR Aliah , Cik Renex, PR Wana, Husniey dan Ray

Sekitar majlis 


Takkan tak terliur tengok makanan yang dihidangkan di Ancasa Royale Pekan ni? Kepada mereka yang ingin merasai masakan persis air tangan ibu ,boleh la dapatkan Baucar Ramadan Buffet Hotel Ancasa Royale pada harga RM68 untuk DEWASA dan RM40 untuk KANAK-KANAK. Untuk membuat tempahan, boleh hubungi talian 09-4246600 untuk mendapatkan kadar terbaik.

Sunday, May 20, 2018

Unilever Food Solutions bekerjasama dengan MBKT sejajar dengan rancangan Kehidupan Lestari untuk mengurangkan pembaziran makanan anggaran 8,000 tan sehari di Malaysia

Chefmanship Akademi (CA) yang dekelolakan oleh Unilever Food Solutions (UFS) telah memperkenalkan modul yang terbaru, dengan menumpukan perhatian pada pengurusan sisa dan lebihan makanan, kos pengiraan dan cerita kejayaan pengendali supaya memperbaiki dan memperolehi pandangan mendalam program inovatif kami.

Unilever Food Solutions (UFS)



CA menekan pada keusahawan bijaksana dan membantu pengendali makanan mempelajari tentang kualiti makanan, perkhidmatan dan efisiensi supaya boleh menjadi cef yang lebih baik.

Matlamat utama yang ditetapkan oleh Unilever Sustainable Living Plan (USLP) adalah untuk meningkatkan tabiat kesihatan, kesejahteraan dan kesihatan di Malaysia.

Chefmanship Akademi
Ketua Negara UFS Malaysia, Nusrat Perveen

Ketua Negara UFS Malaysia, Nusrat Perveen berkata di upacara pelancaran: “UFS memulakan program pertama CA 2018 bersama Majlis Bandaraya Kuala Terengganu (MBKT) untuk kali pertama dan melibatkan lebih daripada 1,000 pengendali makanan yang berkongsi melalui CA.”

Nusrat berkata bahawa berdasarkan data dari Institut Penyelidikan dan Kemajuan Pertanian Malaysia (MARDI) pada 2016, rakyat Malaysia membazir makanan berjumlah 15,000 tan setiap hari, di mana 8,000 tan adalah sisa dan lebihan makanan, 3,000 tan anggaran adalah makanan yang masih boleh dimakan dan makanan dibazir menterjemah kepada hampir 1.1 juta tan setahun.


Sejak CA dilancarkan pada tahun 2013, UFS telah bekerjasama dengan pihak berkuasa tempatan seluruh Malaysia. Untuk Lembah Klang, pelbagai sesi CA telah dilanjutkan dengan jayanya bersama Majlis Perbandaran Subang Jaya (MPSJ), Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL), Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ), Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA), Majlis Perbandaran Selayang (MPS), Majlis Daerah Hulu Selangor (MDHS) serta Persatuan Penjaja dan Peniaga Kecil Klang & Pantai.

Program CA juga dikendalikan dengan Majlis Bandaraya Alor Setar (MBAS), Majlis Bandaraya Johor Bahru (MBJB), Majlis Perbandaran Kuantan (MPK), Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah (MBMB), Majlis Perbandaran Hang Tuah Jaya (MPHTJ) dan Majlis Bandaraya Pulau Pinang (MBPP).

 Unilever Food Solutions (UFS)

Nusrat berkata, “Chefmanship Akademi dari Unilever Food Solutions merupakan inisiatif pertama seumpamanya di Malaysia. Dari titik permulaan dengan penglibatan 400 orang, kini anggaran lebih daripada 43,000 pengendali makanan sudah terlibat dalam CA.


“Kami amat gembira bahawa CA sedang berkembang dengan cepat, dengan pertolongan rakan sepandangan daripada pihak berkuasa tempatan (PBT) negeri dan persekutuan,” kata Nusrat.

 Unilever Food Solutions (UFS)

Chefmanship Akademi (CA) yang dekelolakan oleh Unilever Food Solutions (UFS)




UFS Malaysia berganding bahu dengan PBT utama dan organisasi swasta supaya meningkatkan teknik pengendali makanan yang terlibat dan memperolehi pandangan mendalam untuk pergurusan makanan, menjimat masa dan beroperasi lebih berkesan terutamanya dengan pertambahan kos operasi termasuk bahan makanan.

Ini akan meningkatkan kesedaran pengendali makanan tentang perkembangan baru dalam industri dan membantu mereka memahami keperluan peraturan dengan mendalam. CA menggabungkan maklumat terkini dengan penyelidikan industri supaya dapat menyediakan pengalaman yang meliputi lebih daripada 100 topik, termasuk cara meningkatkan teknik memasak dan membangunkan praktis bisnes yang sesuai.



“Dengan mengadakan Chefmanship Akademi, UFS menyasarkan supaya kesihatan orang ramai tidak terjejas apabila bersantap di luar. Penyedia makanan akan membantu dalam memartabatkan kebersihan makanan dan tidak mengutamakan kemudahan dan keuntungan sahaja, terutamanya semasa bulan berbuka puasa di mana sudah menjadi kebiasaan dan keselesaan orang ramai untuk mengunjungi gerai makanan Bazar Ramadhan,” Nusrat kata.

Nusrat berkata, “Penggunaan peluang ini untuk mencipta rangkaian dengan WeChat oleh UFS bukan sahaja menyediakan komunikasi yang bertambah baik, tetapi juga untuk memberi serta menyampaikan informasi dan garis panduan cara-cara menjadi pengendali makanan yang lebih baik.
Chefmanship Akademi (CA) yang dekelolakan oleh Unilever Food Solutions (UFS)

Chefmanship Akademi (CA) yang dekelolakan oleh Unilever Food Solutions (UFS)
“Laman web UFS akan menunjukkan pelbagai kandungan rangkaian yang digemari oleh pencinta makanan atau cef supaya mereka dapat melayari semasa masa lapang, termasuk inspirasi cef tentang resipi baru, produk dan perkhidmatan yang dicipta oleh cef untuk cef sahaja,” Nusrat kata.

Nusrat berkata bahawa laman web kerap disegarkan dengan kemudahan link terus ke laman web utama, www.unileverfoodsolutions.com.my.

Friday, May 18, 2018

Assalamualaikum dan Hai. Salam Ramadhan pada semua yang berkunjung ke Blog Cik Renex yang makin lama senduu keupdatetannya. Hari ni CR ingin berkongsi mengenai satu lagi bisnes kecil CR iaitu membuat album bergambar atau lebih dikenali dengan nama PHOTOBOOK. Apa tu? Tak pernah dengar pun. Baca sehingga perkataan terakhir inshaAllah akan tahu apa itu Photobook. :)

CR rasa kebanyakkan dari kita pasti menyimpan banyak gambar dalam memori handphone mahupun kad memori. Ada juga yang suka 'burn' gambar dalam CD atau simpan didalam hardisk.

Simpan dalam pendrive, hp dan memori kad tu tinggi risikonya. CR pernah mengalami keadaan sebegitu. Gambar-gambar dalam laptop hilang sebab laptop kena virus dan tak boleh on.

Hantar kedai pun kena format semula then tidak dapat backup sebab virus. Sedih sangat sebab dalam laptop tu banyak gambar arwah Abah dan zaman degree di UTM Skudai. Tapi nak buat macam mana, terpaksa terima yang gambar semua tu hilang begitu sahaja.

Jadi, sebagai langkah berjaga-jaga, CR nekad untuk men'cuci' gambar yang ditangkap paling kurang 2 bulan sekali bagi memastikan ada kenangan. Tetapi itu lah kekangan masa jugak nak print2 gambar ni.

Jadi langkah seterusnya adalah CR ingin membuat Photobook utk sesetengah aktiviti yang bermakna contoh macam bercuti ke Kuala Terengganu ke, majlis hari jadi ke dan sebagainya. Sekarang kan tengah viral photobook murah tu. Tapi yang tu hanya 20 mukasurat yang CR ni 40 mukasurat. CR pun ada wat jugak yang viral tu.

CR juga membuka tempahan untuk mana-mana yang berminat untuk tempah photobook yang CR buat ni. Hanya tinggal hantar gambar dan CR akan editkan template semua. Khas untuk orang yang tiada kelapangan masa untuk edit gambar.heee.

Photobook Murah


Di atas ini adalah salah satu Photobook yang menjadi tempahan paling ramai iaitu Mini Softcover Photobook yang berharga RM25 termasuk dengan postage. Photobook ini bersaiz 6inci x 6 inci dan ada dalam 40 muka surat. Gambar yang boleh di letakkan dalam 40 sehingga 80 gambar. Banyak kan?



Jom tengok video photobook BCR ni.









Feedback dari beberapa orang pelanngan CR. Alhamdulillah. 😊

Photobook Murah RM25

Photobook Murah RM25


Photobook Murah RM25

Photobook Murah RM25


Selain dari Mini Square, terdapat banyak lagi size photobook yang boleh CR buatkan. Untuk hardcover pun ada. 

Photobook Murah RM25

Jika ada yang berminat nak tahu lebih lagi boleh whatsapp Cik Renex yer .klik link di bawah

Saturday, May 12, 2018

Pada tanggal 12 Mei; setiap tahun, seluruh dunia menyambut Hari Jururawat. Begitu juga di Malaysia, ianya disambut sebagai mengenang jasa jururawat yang sanggup mengorbankan masa, tenaga, bertungkus-lumus siang dan malam dalam memberi perkhidmatan kepada masyarakat tanpa mengenal penat lelah. Tidak dapat dinafikan bahawa profession kejururawatan sememangnya pekerjaan yang mulia.

Selamat Hari Jururawat
Keychain Comel dari BYCIKRENEX. Berminat boleh PM Cik Renex


Namun, disebalik tarikh 12 Mei juga, ianya diambil sempena mengingati hari kelahiran seorang jururawat Inggeris iaitu Florence Nightingale pada tahun 12 Mei 1820. Dia juga dikenali sebagai "The Lady with the Lamp" kerana pada zaman perang Crimean (1853-1856), beliau selalu melawat pesakit-pesakit (askar-askar) pada waktu malam dengan lampunya untuk melihat pesakit-pesakit yang memerlukan bantuan.

Sekiranya di imbas kembali, Jururawat Yang Pertama dalam Islam adalah Rufaidah Bint Sa'ad (570-632 M). Beliau hidup pada zaman Rasulullah, melibatkan diri dalam medan pertempuran sebagai jururawat. Rufaidah mempelajari ilmu perawatan untuk membantu ayahnya. Ayahnya pula merupakan seorang doktor. Rufaidah juga terlibat dalam beberapa peperang, dan peperangan tersebut turut disertai Rasulullah s.a.w. antaranya : Perang Badr (17 Ramadan 2H=17 March 624M), Perang Uhud (11 Syawal 3H=26 March 625M), Perang Khandaq/Ahzab (Syawal 5H=March 627M) dan Perang Khaybar (7H=629M).

Beliau digambarkan memiliki pengalaman klinikal yang dapat disalurkan kepada jururawat lain.Antara beberapa wanita yang bekerja sama dengan Rufaidah adalah Ummu Ammara, Aminah, Ummu Ayman, Safiyah, Ummu Sulaiman dan Hindun. Rufaidah tidak hanya melaksanakan tugas sebagai jururawat dalam aspek klinikal sahaja, malah turut melaksanakan tugas komuniti dan mencari punca masalah sosial yang boleh menyebabkan timbul beberapa penyakit. Keperibadian beliau digambarkan seorang yang luhur dan simpati kepada semua orang dan melayani pesakit dengan baik. Sentuhan keperimanusiaan adalah hal yang penting bagi jururawat

Antara jururawat muslimah terkenal adalah Ku'ayibah, Aminah bint Abi Qays al Ghifariyah, Umm 'Atiyyah al Ansariyah dan Nusaibah bint Ka'ab al Maziniyyah.
Disebalik 12 Mei sempena mengingati Florence Nightingale, kita terlupa akan Rufaidah yang telah menjalankan tugas sebagai jururawat 1,188 tahun sebelum Florence Nightingale dilahirkan.  

Monday, April 30, 2018

Hadiah Hari Guru 2018

16 Mei setiap tahun memang akan dinanti2kan oleh setiap orang kerana pada hari tersebut adalah hari untuk meraikan cikgu kita. Pada masa tu juga kita akan hadiahkan guru kita dengan pelbagai jenis hadiah tanda menghargai jasa-jasa mereka.

Kebiasaanya,kita akan membeli frame gambar,mug,pen dan macam-macam lagi.

Tapi pada kali ni, Cik Renex ingin kongsikan idea atau contoh hadiah yang boleh diberi pada guru anda mahupun guru anak-anak anda.

Sebenarnya, hadiah ini adalah produk dari Bycikrenex iaitu igshop CR sendiri. Kalau ada yang berminat boleh la PM CR yer. Hadiah yang CR buat ini pastinya murah dan cantik. *pujidirisendiri hahaha


Contoh Hadiah Hari Guru 2018
Hadiah Hari Guru


CONTOH/IDEA HADIAH HARI GURU

1. Keychain Laminate & Felt Hari Guru

Contoh Hadiah Hari Guru 2018Contoh Hadiah Hari Guru 2018

Keychain ni adalah berasaskan felt dan gambar yang CR dah laminate kan. 

2. Keychain Printed Felt Hari Guru


Contoh Hadiah Hari Guru 2018

Contoh Hadiah Hari Guru 2018

Contoh Hadiah Hari Guru 2018

Untuk printed felt pulak CR print terus atas kain felt dan jadikan keychain.

3. Fridge Magnet Hari Guru

Contoh Hadiah Hari Guru 2018

Contoh Hadiah Hari Guru 2018

Untuk design2 ni adalah limited stock. 

4. Keychain Thanks Teacher Hari Guru


Contoh Hadiah Hari Guru 2018

Kalau yang ini pula boleh letak nama guru tapi limited nama cikgu hanya 10 huruf sahaja. 

5. Bantal Printed Hari Guru

Contoh Hadiah Hari Guru 2018

Printed pillow atau Bantal Printed ini ada beberapa design lagi. Jika berminat boleh whatsapp CR untuk lihat design yang lain. Anda boleh tambah nama cikgu dan juga nama anda di atas bantal tersebut. :)


Untuk Keychain , pada tahun ini CR akan sediakan plastik dan topper diatas, jadi senang untuk tulis nama guru dan penerima di topper tersebut.



Ada tak yang berkenan di hati? Kalau ingin menempah boleh terus whatsapp CR yer. Klik link di bawah . Terima kasih!


Instagram : @bycikrenexFacebook : Bycikrenex






Friday, April 27, 2018

Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia ( LHDNM ) harus diberi pujian kerana sekali lagi pihak LHDNM ini telah berjaya meneruskan misi mereka untuk lebih mendekati masyarakat dalam membantu negara untuk membina satu masyarakat yang penyayang. Pendekatan yang dilakukan merangkumi pelbagai aktiviti di mana pihak LHDNM sendiri turun padang mengadakan aktviti kesedaran tentang maklumat percukaian, khidmat kemasyarakatan serta melaksanakan program tanggungjawab sosial.

Menerusi misi ini pihak LHDNM telah berusaha untuk mendekatkan diri mereka dengan masyarakat di seluruh pelosok negara dan kali ini mereka tiba di Terengganu pula. Kami, selaku warga pantaitimur sangat berbesar hati dan berterimakasih di atas keprihatinan pihak LDHNM yang sudi untuk mengadakan acara sebegini demi untuk mengeratkan ukhwah di antara pihak LDHNM dan masyarakat.
LHDNM Terus Laksana Tanggungjawab Sosial

Kesinambungan usaha Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia (LHDNM) dalam memperkasa aktiviti kemasyarakatan menerusi aktiviti tanggungjawab sosial (Social Responsibility) kali ini diteruskan dengan acara penyerahan sumbangan alat bantuan mengajar kepada lima buah sekolah terpilih di daerah Setiu, Terengganu.

Nama 5 (lima) buah sekolah yang terbabit adalah :

  1. Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Penarik
  2. Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Langkap
  3. Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Sungai Tong
  4. Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Putera Jaya
  5. Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Guntong

Di bawah ini adalah sebahagian gambar semasa penyampaian sumbangan terbabit di lakukan.

LHDNM Terus Laksana Tanggungjawab Sosial

LHDNM Terus Laksana Tanggungjawab Sosial

LHDNM Terus Laksana Tanggungjawab Sosial

LHDNM Terus Laksana Tanggungjawab Sosial

LHDNM Terus Laksana Tanggungjawab Sosial


Majlis ini telah diadakan bertempat di Laman Seri Rhu 10, Setiu, Terengganu dan program Tanggungjawab Sosial (SR) LHDNM tersebut telah disempurnakan oleh Encik Muhammad Hanafi Iberahim, Penghulu Kanan Daerah Setiu.

Turut hadir sama dalam majlis tersebut adalah Datuk Noor Azian Abdul Hamid, Timbalan Ketua Pegawai Eksekutif (Dasar) LHDNM, Tuan Hj. Ngah Bidin, Ketua Sektor Jabatan Pendidikan Negeri Terengganu, Tuan Hj. Badrulhisham Hj. Shafie, Penolong Pegawai Tadbir Majlis Daerah Setiu, Puan Rozina Shaik Osman Merican, Pengarah Jabatan Khidmat Korporat LHDNM, Puan, Zalina Chik, Pengarah LHDNM Cawangan Kuala Terengganu, Pegawai-pegawai Kanan LHDNM dan para guru serta pelajar dari sekolah yang terlibat.

program Tanggungjawab Sosial (SR)

program Tanggungjawab Sosial (SR) LHDN
 Datuk Noor Azian Abdul Hamid, Timbalan Ketua Pegawai Eksekutif (Dasar) LHDNM

Datuk Noor Azian dalam ucapan beliau berkata “Program SR LHDNM pada hari ini merupakan bukti bahawa LHDNM komited dan tidak pernah jemu untuk berkongsi manfaat cukai kepada masyarakat serta berusaha meningkatkan kesedaran cukai dalam kalangan rakyat menerusi pengedaran risalah percukaian dan pembukaan kaunter perkhidmatan”.


Beliau juga mengharapkan agar sumbangan yang disampaikan kepada sekolah-sekolah terpilih di Daerah Setiu ini sedikit sebanyak akan membantu pihak sekolah dalam menyediakan fasiliti yang lebih selesa kepada para pelajar sekaligus dapat membantu sekolah untuk mencapai tahap akademik yang lebih cemerlang pada masa hadapan.

program Tanggungjawab Sosial (SR) LHDN
Pengetua / wakil sekolah bergambar bersama-sama tetamu kehormat
program Tanggungjawab Sosial (SR) LHDN

Sebagai rekod, pada tahun ini saja sebanyak lima program tanggungjawab sosial telah berjaya dilaksanakan oleh LHDNM setakat ini bermula dengan Program Pembersihan Pantai Tanjung Lipat, Kota Kinabalu. Di ikuti pula dengan Penyerahan Sumbangan Cermin Mata kepada 150 orang pelajar kurang berkemampuan di kawasan Bachok dan Tumpat, Kelantan.

Seterusnya penyerahan sumbangan Alat Bantuan Mengajar kepada 32 buah sekolah dalam Parlimen Jerlun, Kedah. Penyerahan sumbangan Alat Bantuan Mengajar kepada 5 buah sekolah terpilih di Bukit Mertajam dan penyerahan sumbangan dua unit Alat Bantuan Mengajar kepada Sekolah Menengah Kebangsaan Cochrane Perkasa Kuala Lumpur baru – baru ini. Dimaklumkan juga bahawa masih ada destinasi lain untuk program sebegini yang akan LDHNM lakukan dan ternyata program sebegini benar-benar telah membuka minda masyarakat tentang tujuan utama pihak #hasil4u ini di tubuhkan.


program Tanggungjawab Sosial (SR) LHDN
Gambar kenangan wakil kami ke program tersebut. Sis Hawa, Husniey dan Sis Gee

Menerusi program tanggungjawab sosial ini juga, pihak LDHNM turut sama memberikan pelbagai maklumat supaya masyarakat lebih faham apa itu Lembaga Hasil Dalam Negeri, apakah tugas utama mereka dan lain-lain lagi.

Pengunjung juga boleh bertanya pelbagai soalan kepada wakil pihak LDHNM yang bertugas demi untuk membantu menjelaskan segala kemusykilan mereka. Pembahagian risalah - risalah kepada penduduk setempat juga merupakan satu inisiatif yang bagus untuk memberi maklumat percukaian dengan lebih tepat.

program Tanggungjawab Sosial (SR) LHDN

Secara kesimpulannya, pihak LDHNM ini ternyata amat komited dengan negara untuk memanfaatkan percukaian kepada masyarakat. Yang pasti, apa yang dilakukan oleh pihak LDHNM ini tidak lain dan tidak bukan adalah untuk memberi kebajikan untuk semua dari masa ke semasa.

Untuk lebih maklumat lanjut berkaitan pihak LDHNM, anda boleh berkunjung ke website utama #hasil di www.hasil.gov.my

www.hasil.gov.my

Bersama Membangun Negara #HASIL
Manfaat Cukai Untuk Semua #HASIL
Cukai Memakmurkan Malaysia #HASIL


Be a Responsible Tax Payer