Skin Stories Celebrity Feminine Scrub Wash penyelamat kaum wanita.

August 03, 2017

Assalamualaikum dan Hai.

Keputihan


Skin Stories Celebrity Feminine Scrub Wash penyelamat kaum wanita |Penyelamat apa tu kejap lagi CR nak share. Info yang CR nak share ni mungkin bagi sesetengah orang adalah isu yang sensitif tapi CR rasa ianya sangat berguna untuk kita tahu tak kisah sama ada perempuan atau lelaki. CR nak sharekan mengenai masalah keputihan. Masalah keputihan sebenarnya merupakan masalah yang kerap dialami oleh wanita di seluruh dunia. Namun ramai wanita yang tidak menyedari bahawa dia menghadapi masalah keputihan kerana menganggapnya ia adalah sesuatu yang normal dan tidak bahaya. Yang paling penting masalah keputihan ni ada tak kira sama ada bujang atau dah berkahwin.


Kenali Jenis-Jenis Keputihan 


Keputihan Fisiologis

Keputihan yang bersifat fisiologis biasanya normal dan tidak menunjukan gejala penyakit. Keputihan jenis ini sering berlaku semasa seseorang wanita mengalami kesuburan dan sebelum menstruasi (kitar haid). Lelehen lendir yang normal selalunya berwarna putih atau krim, tidak berbau serta tidak menyebabkan gatal pada bahagian faraj. Lendir yang dikeluarkan adalah sedikit dan berbentuk cecair. Keputihan fisiologis adalah normal di mana hampir setiap wanita melalui keadaan ini.

Keputihan Patologik

Keputihan patologik bersifat lebih kronik dan menunjukan tanda-tanda penyakit seperti mengeluarkan lendir yang kental, berwarna kuning, kelabu atau hijau, berbau busuk dan menyebabkan kegatalan pada bahagian faraj. Keputihan patologis disebabkan oleh jangkitan kuman (bakteria dan/atau kulat) perlu dirawati. Penyakit yang paling biasa menyebabkan perubahan lendiran faraj adalah jangkitan seksual seperti Bacterial vaginosis, Candida vaginitis, Trichomonas vaginitis, Gonorea, Chlamydia atau herpes.


Antara Penyebab Keputihan



1.Jangkitan seksual seperti Bacterial vaginosis, Candida vaginitis, Trichomonas vaginitis, Gonorea, Chlamydia atau herpes
2.Pengambilan makanan yang manis dan tinggi kandungan gula boleh menyebabkan keputihan.
3.Pengambilan berlebihan buah-buahan seperti nenas, sengkuang dan timun juga boleh menyumbang kepada masalah keputihan
4.Penggunaan tuala wanita dan panty liner perlu ditukar dengan kerap.
5.Elakkan memakai seluar dalam yang terlalu ketat serta diperbuat daripada kain nilon.

(Sumber: MyHealth Portal)





Walau apa pun jenis keputihan yang dihadapi tu, pastinya ia tidak boleh dibiarkan berlanjutan tanpa dirawat. Jadi CR nak syorkan satu produk iaitu Celebrity Feminine Scrub wash (CFSW). Produk ni sesuai untuk anak dara ,mak dara mahupun wanita mengandung. Jika ada masalah keputihan, Cik Bunga berbau, gatal-gatal, selalu berpeluh, celah pelipat gelap, period tak lancar dan becak memang sangat sangat sangat digalakkan cuba produk ni. 



Celebrity feminine scrub wash
Produk bumiputera yang diluluskan KKM

Kenapa CFSW ni menjadi pilihan ramai ??

CFSW ada 7 bahan utama yg terbukti baik utk CIK BUNGA 😍😍. Mari kita tengok apa bahan utamanya ye.





1) POLYETHYLENE SCRUB
🌸Membantu mild exfoliate kulit cik bunga
🌸mencerahkn & pinkish cik bunga
🌸merupakan scrub halus & lembut (tdk calarkan cik bunga)

2) MAGNOLIA STEMCELL 
🌸membantu melancarkan masalah dtg bulan
🌸merawat masalah bau cik bunga yg tidak enak

3)WITCH HAZEL
🌸merawat masalah jerawat pd cik bunga
🌸membantu menyempitkn pembuluh darah
🌸mengurangkan bengkak & inflamasi
🌸membantu mengubati luka2 kecil dgn cepat
🌸melembapkn menyegarkan cik bunga

4)SIREH
🌸merawat keputihan & kegatalan 
🌸membersih & menghilangkn bau yg tidak enak
🌸mengatasi lendir berlebihan

5)MANJAKANI
🌸mengawetmudakan kulit cik bunga supaya sentiasa tegang 
🌸merawatkan otot2 dinding faraj
🌸mengatasi masalah keputihan

6)ALOE VERA
🌸menstabilkan pH cik bunga & melembapkn 
🌸mengecutkn jerawat pd cik bunga 
🌸mengandungi vitamin C&E dan dpt memperbaiki kulit cik bunga secwra semula jadi

7)PUDINA
🌸melahirkan rasa sensasi dingin
🌸memberi keselesaan semasa dtg bulan



Rugi lah kalau tak try sebab CR dah cuba sendiri produk ni. Bila CR tengok kandungan bahan utama ada sireh dan manjakani memang CR suka lah sebab kita memang sedia tahu khasiat sireh dan manjakani kan. Bil pakai ni .emang wangi dan berkesan untuk kebersihan kita. Macam mana nak beli? Boleh dapatkan di info bawah ni ye.

Celebrity feminine scrub wash (cfsw) permbersih wanita berscrub pertama di malaysia

Rm 59 exc postage

postage
Rm8 sem / rm 11 ss .

Facebook : Huda Mohd II

Instagram : skinstories_byhuda

No tel : 0183253221

Shopee :


Dan yang paling best setiap pembelian akan diberi FREE GIFT



You Might Also Like

13 komen

  1. Sireh dan manjakani memang bahan yg selalu digunakan utk kebersihan wanita. Bgs produk ni reen :)

    ReplyDelete
  2. bagus ni. girls kena pay extra attention kat bahagian tertentu. yang lain kena jaga je tapi ada yang kena extra jaga. hehe..

    ReplyDelete
  3. produk ni nampak bagus. bagus juga reen share. =)

    ReplyDelete
  4. Erm, camne nak komen ek? Hihi...

    ReplyDelete
  5. busyra first time tngok tp terus rsa cam nk try.. hehe

    ReplyDelete
  6. Mek dlu pun tk pentingkn sgt tp skang lebih nnjaga. Mmg pompuan trutama prlu jga kbrsihan cik bunga. Bukn bila dh brsuami, tp untuk diri sndiri

    ReplyDelete
  7. hii! nice sharing.

    cantikkk packaging tu btw! hehe

    ReplyDelete
  8. macam best je.. boleh cube nanti..

    ReplyDelete
  9. Baru tahu tentang produk ni.
    Jenis berbuih ke tu?

    ReplyDelete
  10. Yes. Sebagai wanita kena jaga kebersihan diri. Packaging menarik! :)

    ReplyDelete

Terima kasih sudi baca sampai habis dan komen. :)

Subscribe