Tuesday, November 29, 2016

[bycikrenex] Bantal Felt Kelab Bola FC Bayern

November 29, 2016
Assalamualaikum dan Hai.

First time wat bantal kelab bola. Mujur lah gambar logo kelab ni takde la rumit mane. Tu setuju nak wat tu.

FC Bayern Munchen Ev ni satu kelab bola sepak dari German. #hasilgoogle.

Full name  :  Fußball-Club Bayern München e. V.
Nickname(s) : Der FCB (The FCB) ,Die Bayern (The Bavarians),Stern des Südens (Star of the South),Die Roten (The Reds),FC Hollywood 
Short name : Bayern
Founded : 27 February 1900; 116 years ago
Ground : Allianz Arena
Capacity :  75,000 [2]
President : Uli Hoene
Chairman : Karl-Heinz Rummenigge
Manager : Carlo Ancelotti
2015–16 1st


Munchen ev

Menjadi tak? Harap kawan kepada kawan Cik Renex suka dengan hadiah bantal ni.


Mana-mana yang nak tempah boleh tempah dengan bycikrenex. Whatsapp 017 794 4891 untuk tempahan.


Tuesday, November 22, 2016

The Legend Of The Blue Sea

November 22, 2016
Assalamualaikum dan Hai.

Lee min ho

Siapa kenal pelakon gambar atas ni? Smart kan. Lee Min Ho. My favourite hero. 😄Aku sebenarnya takde lah peminat tegar drama korea sangat. Ada cerita2 yang aku minat nak layan,aku layan lah. Lagi lagi kalau hero heroin aku minat. Baru ni layan drama DOCTORS and TWO WORLDS. Dah habis drama tu aku stop tengok jap. Sekali kat facebook ramai share drama baru ni. Memang laju lah aku tengok.

Lee min ho

Drama terbaru. THE LEGEND OF THE BLUE SEA. Lakonan pelakon kacak Lee Min Ho dan heroin cantik Jun Ji Hyun. Akan ditayangkan dua kali seminggu kat tv. Haishh. Dua kali seminggu jer. Puas la nak tunggu episod seterusnyaaa. Huhu.


The legend of the blue sea 

Kisah cinta antara dua dunia la kot drama ni. Hero bercinta dengan ikan duyung yang tersesat kat dunia manusia. Ada lah kisah antara berdua ni yang lawak. Sebab baru tengok dua episod nak bagi review pun takleh lagi. Sinopsis full drama The Legend of The Blue Sea takde pulak nak kreditkan kat blog ni. Tapi memang best cerita ni walaupun baru layan dua episod.



Plot

Sometime during August, 1598, newly appointed governor Dam Ryung (Lee Min-Ho) stays for a night at an inn run by Mr. Yang (Sung Dong-Il). During that evening, Mr. Yang shows Dam Ryung a captured mermaid named Sim Chung (Gianna Jun). Later that night, Dam Ryung releases her into the ocean and, before she swims away, Sim Chung reaches out her hand to Dam Ryung which he briefly holds.
In the present day, Joon-Jae (Lee Min-Ho) is a smooth talking conman with magician like abilities. He works with Nam-Doo (Lee Hee-Joon) and Tae-O (Shin Won-Ho). For their next score, Joon-Jae impersonates a prosecutor and swindles a large amount of money from a wealthy suspect's mother. Joon-Jae then travels abroad and stays at an oceanside resort. Meanwhile, Sim Chung is swept up in a tidal wave and washed ashore near the oceanside resort. She sees Joon-Jae.  - sumber asianwiki



Haish. Melting.


Thursday, November 17, 2016

Semak Keputusan UPSR 2016.

November 17, 2016




Assalamualaikum dan hai.

Sama pulak tarikh keputusan UPSR lima tahun lepas. Hari ni kan keluar result UPSR? Aku ada sorang sepupu yang amik UPSR tahun ni. Harap dia dapat keputusan yang cemerlang. Ini baru permulaan dik. Banyak lagi cabaran yang mendatang.


Zaman sekarang nak check result senang je. Guna SMS je. Ni aku amik dari web KPM.

Semakan SMS:


Taip UPSR [angka giliran] dan hantar ke 15888

Contoh: UPSR BC001A080 hantar ke 15888




Mana2 ibubapa yang sibuk tak sempat nak ke sekolah dan tak sabar nak tunggu anak balik sekolah boleh lah semak result anak masing-masing guna SMS.

Papepun, tahniah pada yang berjaya dan yg kurang memuaskan jangan putus asa. Ini baru permulaan. Keep it up. Kbai.



Friday, November 4, 2016

Kurang ketinggian. ^^v

November 04, 2016
Assalamualaikum dan Hai.


Hahaha. Ok gelak dulu sebelum cerita.  Siapa pernah mengalami situasi macam dalam gambar atas tu? Angkat tangan pleasee. Cik Renex pernah kena. Nama pun renex, memang akan terjadi la sekali dua situasi macam gini.


Hanya orang yang kurang tinggi je memahami perasaan kami ni. Kahkah. Aku pernah kena masa nak masuk parking ECM . Nak tekan ambil tiket tu sekali tak sampai tangan. Ok tanggal seat belt. Tak berjaya jugak. Malu dah dengan kereta belakang. Last2 buka pintu kereta kuar badan sikit tekan. Tebal muka dua inci.


Sebab tu kalau kat tol memang standby kereta dekattt je dengan pembahagi tu. Cuma jangan lah sampai ternaik tayar atas pembahagi tu. Melampau namanya.


Tapi,tak pernah pun tak bersyukur. Bersyukur selalu walaupun tak tinggi . Sebab kadang orang rendah renex2 ni orang cakap awet muda. Macam budak2. Hahaha. Orang la cakap.





Thursday, November 3, 2016

[bycikrenex] Siapa peminat Elyana?

November 03, 2016
Siapa blogger sini minat dengan Elyana? Elyana popular dengan lagu Niat, Kalis rindu, Tak tercapai akalmu, Diriku Tapak Sulaiman dan banyak lagi lagunya. Masih ingat tak lagi dengan dia. Drama dia yang paling aku minat dan layan drama Dunia Baru. Watak Opie tu memang berkesan gila sampai terikut-ikut nak pakai style elyana tu. Masa budak2 lagi kan masa tu. Memang ikut habis la style dia mana yang boleh ikut lah.


Dan, sabtu baru ni kat tempat aku ada wat Fiesta Bera 5 . Malam tu ade konsert perasmian dan ramai jugak artis yang buat persembahan. Antaranya Elyana, Sandra, Sufian Suhaimi, A Rahman Hassan, Ani Mayuni, Safura dan Projector Band. Aku nampak je elyana datang memang terus niat nak bagi something kat dia. Contact admin group elofc dan suruh admin inform kat Elyana yang Cik Renex nak bagi something kat dia. Elyana cakap dia akan tunggu. Hoyeah. Happy gilerrr dah dapat green light. Masa malam tu Hujan ,bila pergi bilik artis tu tanya ada elyana tak,dieorang cakap takde lagi. Pelik dah. Last2 try DM dia kat IG. Elyana replyyyy. Rasa macam tak percaya dia reply DM. Hikhik . Selalu dia reply komen kat IG je sekali try DM terus balas. Hehe.


Dan akhirnya dapat jumpaaa Elyana. Seriously Elyana cantikkkk sangat dan mesra sangat even baru first time jumpa. Hai opieeee.




Cik Renex hadiahkan bantal ni untuk Elyana. Happy bila tengok dia happy dapat bantal ni. Last minit siapkan. 


Keychain ni pulak untuk Elyana satu dan anak dia satu, Cinta.


Kita nebes selfie ngan retis. Gegor terus gambar. Haha



Thank you En Suami Elyana jugak sebab sudi melayan dengan baik dan amikkan gambar.




Elyana update dekat IG. ☺ jom follow Ig Elyana. :) Dia aktif kat Instagram.Happy sangat dapat jumpa Elyana. Memang minat dia dari zaman sekolah lagi. All the best Elyana.


Eh.kalau ada sesiapa nak tempah bantal boleh whatsapp 017-7944891 . Design sendiri boleh. Nak mintak pandangan design dari Cik Renex pun boleh. Meh2 order ngan bycikrenex.

"KEEP CALM AND SEW ON".
VISIT @bycikrenex UNTUK HADIAH YANG RARE

♡ Ohsem blogger ♡

♡ Blogger Pantai Timur ♡