Diy project #1 Instax Film

November 19, 2014 C i k R e n e x 2 Comments

Haloha. Bersawang blog katanyaaaaa. Moh ler kita bersihkan sawang2 ni. Lama sangat tinggalkan blog kan. Hari ni aku nak cerita mini project DIY. Siapa sini suka dengan kamera Instax? Sila angkat tangan. Kite geng.

Sebelum ni aku letak filem2 instax ni dalam album. Takpun aku tampal kat almari baju bajuan aku tu. Tapi jap2 terjatuh la apa la. Rimasss aku. So,pk punya pikiaq akhirnya dapat idea.

Kita gantungkan ajer instax film tu kat dinding dalam bilik aku tu. So setiap hari boleh tengok. Dan pada masa yang sama akan mencantikkan bilik aku. HAHA.

Senang je nak watnya. Sangat mudah. kalau takde klip utk klip filem tu,apa susah. Pergi ke Mr D.I.Y yang berhampiran ,macam aku pergi DIY temerloh jer,macam2 jenis design ade jual. Dia dijual sekali ngan tali,so senang la. Harga pun murah dalam RM2.50 - RM4.00.

So.taraaa.ni hasilnyaaa...

2 komen:

Terima kasih sudi baca sampai habis dan komen. :)

Keychain Felt Art

November 05, 2014 C i k R e n e x 2 Comments


Assalamualaikum dan Selamat Pagi. Tak terlambat lagi rasanya nak ucapkan Salam Maal Hijrah dan Selamat datang Bulan November. hmm, tak lama dah kan nak masuk tahun dua-kosong-satu-lima. Cepatnya masa berlalu. Masa berlalu dengan cepat atau kita yang biarkan masa tu berlalu begitu sahaja?Fikirkan. 


 Ok lah,sebenarnya entri ni up satu gambar keychain Felt lagi. Untuk pengetahuan mereka yang membaca belog guwa ni, guwa ada buka bisnes jual Keychain Felt dan Bubble talk. Tapi kecil-kecilan sahaja tapi boleh la untuk sekadar suka-suka.





ni contoh keychain felt yang guwa dah buat untuk Ieya.
Couple keychain guwa bagi nama.
harganya satu RM4.50 sahaja.
Maksimum huruf 6 huruf.
boleh COD di kawasan Triang,Temerloh,Mentakab dan Bandar Bera.


Kalau nak tengok contoh lain boleh g follow instagram guwa di @bycikrenex
Nak order boleh whatsApp 0177944891 atau pm di Facebook Cik Renex



thanks. <3 font="">


2 komen:

Terima kasih sudi baca sampai habis dan komen. :)