Tuesday, January 29, 2013

Kelabu - Nadia Khan

January 29, 2013



Sinopsis dari http://fixi.com.my/kelabu/


Senang kalau hidup dalam dunia hitam putih. Baik-buruk, betul- salah, cinta-benci, lelaki-perempuan.

Apa jadi pada yang di tengah-tengah? Apa jadi pada orang-orang macam aku?

Bila Jun datang pada aku, menawarkan posisi sebagai boyfriend kontrak, aku tak tolak. Salah aku ke kalau aku kata ya pada awek cun?
Salah aku ke kalau aku lagi pandai layan dia daripada boyfriend dia sendiri?
Salah aku ke kalau aku jatuh cinta pada dia?

Aku Amir. Jemputlah masuk ke dunia aku,
di mana hitam dan putihnyatak berapa jelas.
Mungkin hanya lepas tu, korang akan faham macamana rasanya berada di dunia aku.
Dunia KELABU.


Penulis: Nadia Khan


Sekarang aku tengah angau. Ye angau dengan dunia buku . Aku mengaku aku bukan suka sangat beli buku. Aku lebih suka beli majalah. Sebab bagi aku,bila dah selesai sebuah buku tu,takkan nak baca banyak kali kan. Novel setebal2 tu nak baca berulang2? Kalau rajin boleh la kan. Kalau.

Tapi lepas aku baca Kitab Terfaktab 2, Nakal Tapi Halal. Aku dah berubah 360 darjah. Rasa macam ketagih. Ye tu yang apa aku rasa sekarang.

Dan bila aku dengar ada Lejen dan Fixi buka booth kt UiTM aku apa lagi, minta tolong member daku Cik Wawa tolong belikan.

nah! novel Kelabu. Dua hari baca . Habis. Sebab dua hari? Sebab busy. Haha

Pada sesiapa yang dah baca novel ni aku rasa korang akan rasa apa yang aku rasa. Klimaks part tu yang tak boleh blah. Huhu. Overall novel ni best.

Wednesday, January 2, 2013

Ost Setia Hujung Nyawa (Maafkan Aku-last minute)

January 02, 2013
Drama bersiri baru TV3 yang diadaptasi dari Novel. Mula2 xlayan sangat cerita ni,tapi lama2 bila layan sweet giker citer ni weh.


Hero dan Heroin yang sangat comel.huhu.

Jom layan Ost drama ni. MAAFKAN AKU - last minute

MAAFKAN AKU - LAST MINUTE


Dan apa
Yang kau mau kan dari ku
Telah lamaku kata
Yg ku cinta sepenuh hatiku

Sampai bila
Harus aku menunggu cinta mu
Dan pabila ku sedari
Kaulah yg pertama..kucintai

Maafkan lah diri ini
Jika takdir menjemputku dahulu
Hanya saat ini yg dapat menemanimu

Dengarkanlah sekali lagi
Jika kau tak percaya pada diriku
Bilaku berkata,
I said i love youu..




Kacaknya kau Amar Asyraf. Dia dah bertunang pun. *sedih

"KEEP CALM AND SEW ON".
VISIT @bycikrenex UNTUK HADIAH YANG RARE

♡ Ohsem blogger ♡

♡ Blogger Pantai Timur ♡