in relationship with someone from Indonesia..:)

January 17, 2011 C i k R e n e x 2 Comments

aku keturunan indonesia?heh!tajuk mcam gempak kan.cerita mcam ni,minggu lepas ada sepupu mak aku dari indonesia datang ke rumah kami..hee..mcm mana fmly aku boleh bersangkut paut ngan org indonesia ni?aku pun tanye la ke mak aku,

ma aku cerita,,mak nenek aku iaitu moyang aku kahwin dengan lelaki indonesia,biasa la orang dulu2 kan.then lahirlah nenek aku dengan adik lelaki die yg aku panggil aki de..ada la lagi ceritanya n tak perlu la aku cerita kot,,

so begitu la macam ne aku da hubungan ngan indonesia ni..:)yg datang ke rumah aku ni aku lupa lak nama die,,sazali kot,,hee,,dia sebenarnya dari remaja ag selalu kirim surat kat mak aku n saudara aku yang lain.die memang dah janji akan cari saudara die kat malaysia ni..so sekarang die da tunaikan janji die kan.dulu die selalu call kami n akhirnya dapat jugak berjumpa,,orang yang paling gembira siapa?mesti la puan nora aka mak aku kan?hehe,,

ni la gmbrnye...





haa,,sebelum ni saudara aku ada yang g indonesia n g umah dia,,ni ada gmbr dieorang g indonesia.family aku lak,insyaallah bulan 6 pergi jika diizinkan tuhan dan dikurniakan umur yang panjang..:)






kerepek:|patutlah aku addicted gile ngan lagu2 band indon,,sebab moyang aku orang sana...hehe.|

2 komen:

Terima kasih sudi baca sampai habis dan komen. :)

memalukan atau dimalukann...

January 07, 2011 C i k R e n e x 2 Comments

malam tadi seorang gadis berjalan masuk ke Maybank utk bank in duit.so dengan lemah gemalai nya smbil memegang hp menuju ke bank tersebut.



bila dah sampai,dengan selambanya menolak pintu tersebut.cubaan pertama tak berjaya,so cubaan menolak pintu utk kali kedua.still tidak berjaya.aishh!si gadis mula bengang dan menarik muka masam.tiba-tiba nampak perkataan TARIK kat pintu tersebut!



cis patut la tak berjaya.tak pasal-pasal kena perli ngan dua orang mamat ni.
"lain kali masuk sini tarik pintu ye.."cakap smbil gelak-gelak ngan member dia..

adoiii..memang maluuuu okay!si gadis hanya mampu tersenyum sahaja..haha.padahal dalam hati malu gileeerrr....



peristiwa memalukan tak berakhir smpai disitu..masuk nak bank in duit pun berlaku lagi.macam biasa la kan,mula-mula tekan enter then select language..so aku nak pilih la malay sebab aku anak jati orang melayu,kononya la kannn...jadi dengan SEMANGATnya g tekan kat skrin tu..konon-konon ingatkan touch skrin..rupanya bukan touch skrin apedaaa.kena tekan button kat sebelah tu bila nk pilih which one.haha..maluuu seyyhhhh..nasib baik time tu takde orang kat belakang tgh tgu turn.kalau tak.malu tuk kali kedua...:)



haiiiissss.....


hari semalam memang la hari yang melawakkan..:)

2 komen:

Terima kasih sudi baca sampai habis dan komen. :)