15 Tanda2 Masalah Mental ;)

April 18, 2010 C i k R e n e x 7 Comments



Hari ni aku nak share dgn kamu semua tentang tanda2 masalah mental.huhu.mental ni macam masalah perasaan la kan.tol ke?layann je la.kadang2 kita tak sedar pun kita ada masalah mental kan.kadang2 orang lain yang boleh perasan kita ni ada masalah mental.so untuk2 siapa yang nak tahu samada dia ada masalah mental ke tidak,jom kita tengok2 tanda2 orang ada masalah mental ni..mari kita terjah apakah tanda2 nya :



Pertama: Anda sentiasa menghadapi masalah untuk bangun tidur. kalau da tidur tu,memang tak ingat dunia kan.walaupun alarm da bunyi paling kuat pun still tak leh nak bangun tidur kan.makin lena ada lah kan.nak nak,kalau alarm bunyi lagu best..huuu.


                                              

Kedua: Tengkuk anda sentiasa merasa sakit dan susah untuk memusingkan kepala.sampaikan g kelas pun jalan dengan kepala yang senget..hehe



Ketiga: Rambut anda sentiasa kusut masai setelah mandi dan menggunakan syampu terbaik.macam gmbar kat bawah ni.tapi still macho lak kucing ni walaupun serabai2..heee..



Keempat: Kepala anda sentiasa merasa pening dan seperti berada di awang-awangan..macam di awan biru..:)



Kelima: Berat badan anda terus meningkat dengan mendadak walau pun telah berusaha keras untuk mengurangkan berat.walaupun makan KFC or McD hanya sebulan sekali..berat badan still naik.cam ne tu.


Keenam: Anda sentiasa merasa letih yang amat sangat dan sentiasa mengeliat.rasa macam malas je nak kerja kan


Ketujuh: Anda sentiasa merasa fikiran terlalu sempit.bukan la sempit macam movie adnan sempit tu.huhu



Kelapan: Anda sentiasa merasa diri anda terlalu kecil dan selalu dipermainkan.ish ish ish...



Kesembilan: Boss or lecturer sentiasa marah dengan anda.ada je yang tak kena padahal kerja kita da betul da..nasib badannn..

(p/s : tak suka pic atas ni..kecian kucing tu...)


Kesepuluh: Anda sentiasa basah kuyup ketika keluar makan tengahari walaupun berpayung bagai..



Kesebelas: Anda sentiasa dan selalu merasa penat yang amat sangat.sangat2 penat...



Keduabelas: Anda sentiasa merasa diri tersepit.macam rasa nak jerit pun ada kan..



Ketigabelas: Anda sentiasa merasa kehadiran tetamu asing..



Keempatbelas: Anda sentiasa merasa seperti hendak demam dan selsema serta kepala merasa panas




Kelimabelas: ANDA SENTIASA MERASA  KESEORANGAN DAN MERASA AMAT TAKUT....... ..... SEPERTI ADA SESEORANG BERADA DI DALAM RUMAH.......HE...HE..HE




huhu.itu sahaja tanda2 nya.aku rasa macam ada je tanda2 tu kat diri aku.adoiii..kena berubah ni..tak mahu ada masalah mental..heee..:)



7 komen:

Terima kasih sudi baca sampai habis dan komen. :)

Al-Fatihah untuk arwah achik..

April 17, 2010 C i k R e n e x 2 Comments



al fatihah untuk arwah achik spin
tak sangka sangat
sedih bila dapat tahu..
baru je cerita sal arwah kat blog..
kehilangan arwah benar2 bagi kesan kat aku
sebab aku membesar dengan lagu dia
lagu dia dengan nana
telemovie dia dengan nana n syura
sangat2 rasa kehilangan
al-fatihah untuk arwah..





2 komen:

Terima kasih sudi baca sampai habis dan komen. :)

masih ingatkah anda dengan new boyz, q-face, boboy , spin ?? =]

April 13, 2010 C i k R e n e x 26 Comments


salam.sekarang ni tengah dengar lagu sambil online.kononya nak study tapi tertaip www.blogger.com.heh!aku tengah layan lagu lama2 ni.memang layannnn habis.time aku muda2 dulu.ceh,macam da tua je kan sekarang.hehe..masa aku sekolah2 dulu aku suka layan lagu jiwang2..hehehe.mari sini aku sharekan antara artis yang aku suka adalah:

1] newboyz
time newboyz keluar aku rasa lagu first yang popular "sejarah mungkin berulang"..memang layan la kan lagu tu..aku suka gak lagu "lukamu lukaku jua" , "meraung"..pas tu banyak la lagi..hee.tomok pun da glamer sekrang kan..

2]Q-Face


group ni pun aku suka.aku and akak aku suka group ni.kalau beli majalah mangga siap gunting lagi gmbr Q-face ni n then tampal kat dinding la..dalam buku la..hehehe..pas tu Q-face tukar jadi Antz lak kan..still layann jugak..hehe..lagu yang aku paling suka n still ada dlm laptop ni lagu "izinkanlah"..best2..tapi group ni da tak de da..yg aktif lagi just fairuz..fairuz aktif ngn teater jugak.aku da follow blog dia and da add dia kat facebook.dapat facebook die pun kebetulan sebab aku add kawan sama praktikal ngan aku kat JBA temerloh,ahmad bakhtiar..pas tu nampak muka fairuz dalam album BAd..ape lagiii..terus add..hehehe..semangat tak??try cari NOH kat facebook,tapi tidak jumpa pun...huuu

3]BOBoY
boboy pun best..tapi macam da tak wujud da band ni..maybe semua da berpecah kan and da smbung belajar or da keje kan..lagu boboy yang aku suka "episod cinta"..memang besttt...

4] SPIn


ha..spin aku paling sukaaaa.lagu spin bnyk dalam laptop ni haaaa.aku suka lagu "dimana janjimu dulu"..huhu..semua lagu spin aku suka weh..



kalau terkenang balik zaman dulu2 seronok kan.lagu dulu ngan lagu sekarang bnyak beza.sekrang pun da banyak band indie.aku pun layannn band2 indie especially band COUPLE,MUH,BUnkface n of cos YUNA..hehe..bnyk lagi yg aku suka..nanti2 la masuk dalam list lak kan.nanti aku share lagu duet and telemovie pe yang aku suka tengok..hee..nantikan...


sekarang mahu study consumer.itupun kalau mata ku ini mengizinkan.wahai semangat!!datangla kau kembali ke badan aku.aku da hilang semangat ni..

26 komen:

Terima kasih sudi baca sampai habis dan komen. :)